Vietimme avokin kanssa eilen seurustelun 2-vuotispäivää ja tein meille hyydykekakkua. Käytin ohjeessa kahta Kyökkipiika Katin ohjetta; Minttu-mansikkahyydykekakkua ja Minttu-mansikkakakkua.

Minttu-mansikkakakku

Pohja:

1,5 pötköä MinttuDominoita

50 g sulatettua margariinia

0,25 dl maitoa

Hienonna MinttuDominot täytteineen hienoksi. Sekoita sulatettu rasva ja maito joukkoon. Painele irotpohjavuoan pohjalla ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Mansikkatäyte:

1 prk Creme Vanillaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

500 g pakaste mansikoita

0,5 dl sokeria

4 liivatelehteä

tippa mansikoiden mehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vanilla. Lisää tuorejuusto, sokeri ja mansikat. Kuumanna mansikkamehua ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten vaahdon joukkoon. Levitä mansikkatäyte keksipohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin.

Minttutäyte:

1 prk Flora Vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 Pätkis Mini Bites-pussi

1,5 dl sokeria

4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen. Hienonna Pätkikset karkeaksi rouheeksi. Vaahdota Flora Vispi ja lisää siihen tuorejuusto, sokeri ja pätkisrouhe. Puserra liivatelehdet hyvin kuivaksi ja sulata ne tippaan lähes kiehuvaa vettä. Sekoita liivateliemi ohuena nauhana hyvin vatkaten täytteen joukkoon. Kaada täyte mansikkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.

Koristelin kakun Fazerin leivontasuklaasta sulatetulla suklaalla, josta muotoilin kaksoissydämen .