Päätin tehdä muffinssikokeilun lisäksi tiikerikakkua. Tällä kertaa ajatuksena oli käyttää leipävuokaa ja tehdä pitkula kakku.
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja lisää siihen 2 rkl kaakaojauhetta ja 3 rkl kermaa tai maitoa.Laita hyvin voideltuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa. Tee taikinaan rako, johon lisäät tummaa ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Paista 175 asteessa vajaa tunti uunin alatasolla
Leipomisen huumassa unohdin vahtia avomiestäni, jonka suurin herkku on juuri tiikerikakkutaikina. Kerran sitten käänsin selkäni vuokaa voidellessani ja hups...puolet taikinasta oli kadonnut. Jäipä kakku sitten hieman tyngäksi...
Kommentit